fbpx
Search

Svenska

Search

Kloklippning av marsvin, hamster & kanin i Västerås

Kloklippning är en viktig del av vård och underhåll av smådjur som hamstrar, kaniner och marsvin som tyvärr många glömmer.

Kloklippning smådjur

Kloklippning är en viktig del av vård och underhåll av smådjur som hamstrar, kaniner och marsvin som tyvärr många glömmer. När det kommer till smådjur är det viktigt att klippa klorna regelbundet för att undvika att klorna blir för långa och skadar tassen eller fastnar i något. 

Hos oss på XL-ZOO i Västerås kan du boka in kloklippning för hamster, kanin och marsvin.

Kloklippning – 150 kronor vid förbokat besök

Boka kloklippning

Välj önskad djurvårdare*
XL ZOO - Kloklippning
Boka
Boka
Välj datum & tid*

När det kommer till smådjur är det viktigt att klippa klorna regelbundet för att undvika att klorna blir för långa och skadar tassen eller fastnar i något. 

Hos oss på XL-ZOO i Västerås kan du boka in kloklippning för hamster, kanin och marsvin.

Kloklippning – 150 kronor vid förbokat besök

Andra behandlingar

Så klipper du klorna på din hamster, kanin och ditt marsvin.

Klipp klorna på din hamster

Hamstrar gräver oftast en hel del och sliter på sina klor naturligt ifall den får möjlighet. Det är viktigt att ge din hamster naturliga sätt att slipa ner sina klor på i buren, det kan exempelvis vara genom att använda inredning i naturmaterial som trä med bark och stenar de kan klättra på. Men trotts att man inreder med naturliga material för hamster så är det fortfarande viktigt att regelbundet kontrollera din hamsters klor för att undvika problem.

Om du klipper din hamsters klor själv så använd en liten klosax som är anpassad för smådjur och var försiktig så att du inte klipper för mycket av klon. Det är också viktigt att hålla din hamster stadigt så att den inte riskerar att hoppa ur din hand och skada sig under tiden ni klipper klorna. Ifall ni inte är vana med att klippa klorna är det bäst att vara två i början, en som håller och en som klipper hamsterns klor.

Klipp klorna på ditt marsvin

Marsvins klor kan likt kaninens också växa snabbt och behöver klippas regelbundet. Om du ska klippa ditt marsvins klor själv så använd en klosax anpassad för smådjur och klipp försiktigt den spetsiga änden av klon och var noga med att inte klippa för långt och därmed skada kärlen i klon. Det är även viktigt att hålla ditt marsvin stilla under kloklippningen för att undvika skador. Har ditt marsvin vita klor är det oftast väldigt enkelt att se vart pulpan sitter då man oftast ser den rosa delen i klon med bara ögat.

Kloklippning är en viktig del utav smådjursvården och bör utföras regelbundet för att undvika skador och obehag för ditt lilla husdjur. Om du är osäker på hur du ska klippa klorna eller vill ha hjälp så hjälper vi på XL-Zoo i Västerås mer än gärna dig med att klippa klorna på ditt lilla husdjur genom att boka in klippning i formuläret ovan.

Kloklippning utav smådjur kostar 150 kronor och sker under bokad tid på vardagar

Klipp klorna på din kanin

Kaniner har väldigt snabbväxande klor och bör klippas varannan till var tredje månad. Om du klipper din kanins klor själv så använd en klosax anpassad för smådjur och klipp bara den spetsiga änden på klon. Har din kanin vita klor är det oftast väldigt enkelt att se vart pulpan sitter då man oftast ser den rosa delen i klon med bara ögat. Var försiktig så att du inte klipper för långt och skadar pulpan i klon.

Tänk på att kaniner ofta kan sprattla och göra plötsliga rörelser, därför är det viktigt att vara beredd på detta. Med fördel så klipps kaniners klor på ett bord där du enkelt kan omsluta kaninen med din kropp och dina armar medan du försiktigt tar en tass i taget och klipper klorna.