fbpx

Svenska

Kloklippning för fåglar i Västerås

En fågel använder sina klor hela tiden då den konstant greppar saker, klättrar eller går på sina fötter där klorna är en stor del utav hur fågeln kan röra sig.

Kloklippning fågel

En fågel använder sina klor hela tiden då den konstant greppar saker, klättrar eller går på sina fötter där klorna är en stor del utav hur fågeln kan röra sig. För långa klor orsakar obehag hos fågeln och kan göra det svårt för den att greppa mat, klättra ordentligt eller ens sitta på en pinne ordentligt utan att skada sig.

Hos oss på XL-ZOO i Västerås kan du boka in kloklippning för din fågel. 

Kloklippning – 200 kronor

Boka kloklippning

Välj önskad djurvårdare*
Johan
Boka
Boka
Välj datum & tid*

För långa klor orsakar obehag hos fågeln och kan göra det svårt för den att greppa mat, klättra ordentligt eller ens sitta på en pinne ordentligt utan att skada sig.

Hos oss på XL-ZOO i Västerås kan du boka in kloklippning för din fågel. 

Kloklippning – 200 kronor

Andra behandlingar

Vikten av näbbvård och korrekt kloklippningsteknik

Fåglar behöver precis som de flesta andra husdjur klippa sina klor regelbundet men även näbbar regelbundet för att undvika att de blir för långa och orsakar problem eller skador.

Näbbar och klor på fåglar växer hela tiden så det är viktigt att regelbundet kontrollera och klippa ner både klor och näbb vid behov.

Kloklippning fågel

Fåglars klor växer hela tiden och om de inte klipps regelbundet kan de orsaka skador på fågelns fötter och på miljön runt omkring. En fågel använder sina klor hela tiden då den konstant greppar saker, klättrar eller går på sina fötter där klorna är en stor del utav hur fågeln kan röra sig. För långa klor orsakar obehag hos fågeln och kan göra det svårt för den att greppa mat, klättra ordentligt eller ens sitta på en pinne ordentligt utan att skada sig.

För fåglar som hålls som husdjur är det viktigt att klippa klorna regelbundet för att undvika skador hos fågeln men även på dig och dina möbler. Om du vill klippa klorna på din fågel själv så använd en klosax anpassad efter storleken på din fågel och som är lämplig för fåglar och klipp försiktigt bort den spetsiga änden av klon.

Var noga med att inte klippa för långt så de kan skada pulpan i klon, var även beredd med blodstopp till hands ifall du skulle råka klippa din fågel i pulpan. Det är oerhört viktigt att få stopp på blödningen då det är ett område som utsätts för mycket tryck då fågeln sitter på sina sätter vilket gör att det snabbt blir mycket blod. För att förebygga att din fågel får för långa klor kan du utöver att klippa de även inreda med naturgrenar och andra naturliga material där fågeln får slipa ner sina klor på. Undvik att använda sandpapper på större områden i buren då det fort slipar ner för mycket utav klon och även skadar deras fötter.

Använd hellre naturgrenar och leksaker anpassade för berikning så att din fågel får använda sig utav fötter och klor på ett naturligt sätt.

Om du är osäker på hur du ska klippa din fågels klor så kan du alltid fråga oss om råd eller boka en tid för kloklippning hos oss för 200 kronor.