fbpx
Search

Svenska

Search

Köpvillkor & Returpolicy

Genom att genomföra ett köp hos oss godkänner du våra köpevillkor som är följande:

Vår policy

Denna policy beskriver hur XL Zoo Västerås AB, organisationsnummer 559233-8759, Löpkranegatan 3, 72138 Västerås (“XL-Zoo”, “vi”, “vår” och “oss”), behandlar dina returer. Vid frågor så ber vi dig att kontakta oss på web@xl-zoo.se.

Omfattning av returpolicy

Vi på XL-Zoo strävar alltid efter att tillhandahålla högkvalitativa produkter och utmärkt kundservice. Vi förstår emellertid att ibland kan en produkt behöva returneras eller bytas ut. Därför har vi en returpolicy på 14 dagar från det att du mottagit din beställning.

Om du av någon anledning inte är nöjd med din produkt har du rätt att returnera den till oss inom 14 dagar från det att du mottog den. Varorna måste vara i sitt ursprungliga skick, oanvända och med alla tillbehör och etiketter intakta. Vi förbehåller oss rätten att neka returer som inte uppfyller dessa krav.

För att returnera en produkt, vänligen kontakta vår kundtjänst på web@xl-zoo.se. eller ring 08-80 80 80 och meddela oss om vilken produkt du önskar returnera. Vi kommer då att ge dig instruktioner om hur du ska skicka tillbaka produkten till oss. Observera att du själv ansvarar för kostnaden för returfrakten.

När vi har mottagit och godkänt din retur, kommer vi att återbetala dig beloppet för varan inom 14 dagar. Återbetalningen görs till det kreditkort eller den betalningsmetod du använde vid köpet.

Vi på XL-Zoo strävar alltid efter att tillhandahålla högsta möjliga kundservice och är alltid redo att hjälpa dig med eventuella frågor eller problem du kan ha. Tveka inte att kontakta oss om du har några frågor om vår returpolicy eller om du behöver hjälp med en retur eller byte.

Garanti Leksaker

Eftersom att alla djur är olika duktiga på att tugga, riva, klösa, bita med mera på sina leksaker så kan vi inte lämna någon garanti på att leksakerna håller för ditt djurs leksätt. Garantin gäller endast vid fabrikationsfel och ej då djuret haft sönder leksaken.

Smakgarantier

Precis som i våra fysiska butiker har vi smakgaranti på hund- & kattfoder, detta gäller så länge:

Force Majeure

Vid händelser som är utanför XL-Zoo´s kontroll t.ex. krig, strejk, myndighetsåtgärd, lagbud, sabotage, naturkatastrof, brand, översvämning, terrorism, tekniska problem fel i el & dataförbindelser eller annan kommunikation och förseningar från våra leverantörer som inte kan fullfölja sitt åtagande till oss pga. ovanstående omständigheter som angivits eller liknande händelser så informerar vi kunden om åberopad Force majeure vid händelsens början där vi informerar kunden om vad som hänt och varför.

Vi meddelar sedan kunden när  force majeure upphör. Vid force majeure så utgörs det en befrielsegrund från att vi på XL-Zoo ska betala ut eventuellt skadestånd eller andra möjliga påföljder.

Under eventuella force majeure händelser så förskjuts våra förpliktelser på XL Zoo att fullgöra köpeavtalet fram tills att force majeure är över. I de fall när force majeure varar mer än 2 månader så har du som kund och även vi på XL Zoo rätt att häva köpet utan att behöva betala ut eventuellt skadestånd.

Fel &  Produktinformation

Vi på XL-Zoo reserverar oss för eventuella fel i produktbeskrivningen, priser, kampanjer, storlekar, färger eller övrig information på sidan.

Vi reserverar oss även för slutförsäljning hos oss och våra leverantörer.

Vi förbehåller rätten att göra ändringar på hemsidan i efterhand utan föregående avisering.

Vi förbehåller rätten att neka och annullera felaktiga köp.

Vi reserverar oss för eventuella förseningar i leveransen vid röda dagar eller andra förhinder i posten.

Skulle det förekomma ett problem med eventuell slutförsäljning eller problem med leveransen meddelar vi på XL-Zoo dig som kund detta och så försöker vi åtgärda problemet med ett nytt leveransdatum eller så kan du som kund häva köpet vid leveransförseningar.

Till vissa delar utav landet kan eventuellt frakttiden vara längre, så som Gotland eller Norrland. Detta är inte beräknat i kassan.

Risker vid Transport och Frakt

Vi på XL-Zoo och vår fraktleverantör ansvarar för att dina varor kommer fram i sitt bästa skick.

Ifall det skulle vara en transportskada på produkten så är det viktigt att du direkt fotar detta och skickar in din reklamation till oss direkt på:

web@xl-zoo.se

Ifall du hämtar ut ditt paket på ett ombud så rekommenderar vi att du gör en anmälan där direkt och sedan kontaktar vår kundtjänst på:

web@xl-zoo.se

Vid returer ansvarar du för att produkten kommer fram och är hel. Tänk på detta när du packar varan. Du bör även spara kvittot vid inlämningen utav paketet så att du kan styrka att du skickat paketet till oss.

Vi skickar inte frysvaror då de hinner tina i leveransen.

Ej uthämtat/levererat paket

Ifall du inte hämtar ut ditt paket inom utlämningsställets/ombudets avsatta tid så går det i retur till oss. Detsamma gäller om du har angivit fel adress eller telefonnummer så att sändningen ej kan levereras eller ej finns på plats och kan ta emot leveransen om så krävs.

Se därför till att noga kontrollera så att informationen i kontakt- och adressfält stämmer innan du genomför köpet.

Tänk på att det är ditt ansvar som kund att lösa ut försändelsen på utlämningsstället eller finnas tillgänglig för att ta emot leveransen inom den tid och plats som står angivet på leveransaviseringen/orderbekräftelsen.

Skulle det uppstå att det blivit felaktig information så kontakta oss snarast på web@xl-zoo.se

I det fall att du inte hämtar ut paketet tar vi ut en avgift på 100:- för icke-uthämtad sändning som avser omkostnader samt att ni står för både orginalfrakten och returfrakten för erat paket/pall.

Priser på hemsidan

Vid beställning här på hemsidan så är det de priser som står angivet som gäller vid köp.

Alla våra priser på XL-Zoo.se är inklusive moms och anges i svenska kronor ”SEK”.

Priserna som anges vid produktsidan inkluderar inte fraktavgifter samt eventuella betalningsavgifter. Fraktavgifter ser du i kassan när vi lagt in din adress.

För frågor eller funderingar vänligen kontakta vår kundtjänst: web@xl-zoo.se