fbpx

Svenska

Kloklippning av hund i Västerås​

kloklippning-blob
kloklippning-blob

Att klippa klorna på din hund regelbundet är viktigt för dess hälsa och välbefinnande. 

Kloklippning hund

Att klippa klorna på din hund regelbundet är viktigt för dess hälsa och välbefinnande. En hunds klor växer ständigt och om de blir för långa kan de orsaka smärta och obehag för hunden.

Hos oss på XL-ZOO i Västerås kan du boka in kloklippning för hund.

Kloklippning – 175 kronor vid förbokat besök

Kloklippning – 250 kronor drop-in helg

Boka kloklippning

Välj önskad djurvårdare*
Wilma
Boka
Boka
Elin
Boka
Boka
Se alla lediga tider
Boka
Boka
Johanna
Boka
Boka
Välj datum & tid*

En hunds klor växer ständigt och om de blir för långa kan de orsaka smärta och obehag för hunden.

Hos oss på XL-ZOO i Västerås kan du boka in kloklippning för hund.

Kloklippning – 175 kronor vid förbokat besök

Kloklippning – 250 kronor drop-in helg

Andra behandlingar

Hur ofta ska jag klippa klorna på min hund?

Vi rekommenderar att man klipper klorna på sin hund minst en gång i månaden. Detta för att klorna inte ska bli för långa och orsaka hunden obehag eller smärta. Risken för klobrott minskar även ifall man håller hundens klor korta.

Ett enkelt sätt att veta ifall ens hunds klor är för långa är genom att enkelt lyssna, ifall det låter som att din hund går med klackskor så är det ett tecken att det är dags att klippa klorna. Klorna ska inte gå längre ner än tassarna och ifall de gör de så bör de klippas ner.

Vänj din hund vid kloklippning tidigt

Vi rekommenderar även att man börjar vänja sin hund med kloklippning så snart som möjligt, det bästa är om man redan från valpstadiet börjar lära hunden att vara bekväm med att man pillar på tassarna och mellan tårna. Detta för att sedan underlätta i framtiden med kloklippning, gör kloklippning till en mysig stund istället för ett jobbigt moment.

Äldre hundar har oftast fler problem med klorna eftersom aktivitetsnivån oftast minskar med åren och klorna blir skörare, detta gör det extra viktigt att hålla noga koll på din hunds klor och om möjligt klippa klorna ännu tätare.

Har din hund långa klor rekommenderar vi att man klipper 1 gång i veckan – 1 gång varannan vecka för att få ner klorna till önskan längd. Sedan återgår man till att klippa. 1 gång i månaden.

När vi klipper klor på hundar på XL-Zoo i Västerås så arbetar vi alltid efter att klippa så kort som möjligt. Vi klipper aldrig en klo rakt av utan trimmar ner spetsen och arbetar oss sedan inåt genom att klippa runt klon. Detta för att kunna komma så nära pulpan som möjligt och hålla nere klornas längd utan att orsaka hunden något obehag eller smärta.

Om du inte känner dig bekväm med att klippa klorna på din hund själv, eller om din hund har svårt att acceptera kloklippning, kan det vara bra att söka hjälp ifrån professionella djurvårdare i Västerås. Då finns vi på XL-Zoo här för att hjälpa dig.

Du kan enkelt boka en tid för kloklippning av din hund hos oss på vardagar eller komma förbi för drop-in klippning på helger ifall det passar er bättre.

Priset för förbokat besök på vardagar är 175:-/per hund

Priset för drop-in klippning på helger är 250:-/per hund

Det är viktigt att komma ihåg att klippa hundens klor är en viktig del av hundens vård och hälsa, och att regelbunden klippning kan minska risken för smärta, skador och infektioner. Genom att söka hjälp hos oss i Västerås eller att lära dig rätt teknik för att klippa för att klippa klorna på din hund själv, kan du säkerställa att din hund får den vård och uppmärksamhet som din pälskling behöver.